Állatok napja a Vuk csoportban

Az idei évben az állatok napján különös hangsúlyt kaptak a madarak. Számba vettük a költöző madarakat és az itthon telelő madarakat, valamint a velük kapcsolatos teendőinket (madáretető, madár eleség).
Móra Ferenc : A cinege cipője című versét felhasználva a gyermekek irodalmi ismerethez jutottak, hiszen sokan képesek önállóan is elmondani azt. Mesélésnél ezen a héten minden nap állatokról szóló történeteket választottunk, melyeket nagyon szeretnek a gyermekek.
Számláltuk, csoportosítottuk a házi állatokat és a vadon élő állatokat egyaránt. Felidéztük ismereteinket azok tulajdonságairól. A gyermekek beszélgetés alkalmával saját otthonukban tartott háziállataikról meséltek. Mozgásos tevékenységeknél is igyekeztünk az állatok utánzásával hangsúlyossá tenni a napot. Katolikus óvoda lévén pedig felelevenítettük Noé bárkájának történetét.
Az óvoda képviseletében csoportunkból 6 gyermek részt vett a gönci óvoda állatok napjára szervezett programján, ahol jó hangulatban, változatos programokkal készültek számukra a szervezők.