Őszi programok a Süni csoportban

2023/2024 Nevelési év

Beszoktatás:

A szülők és a gyermekek megismerkedtek az óvodánkkal, dolgozókkal, leendő óvónénikkel, dadussal, csoportszobával, hozzátartozó öltözővel, mosdóval. Sok szülő eljött a gyermekével, ahol eltölthetett egy kis időt a csoportban, közös játék, ismerkedés, beszélgetés a gyermekről, tájékoztatás az óvodai életről és a beszoktatási szokásokról.

Célunk: a beszoktatási időszak minél könnyebben, hatékonyabban történjen.

A népmese napja célja: a népmese napjának méltó ünneplése. A Három kismalac és a farkas c. mesét diavetítő segítségével hallhatták és nézhették meg a gyerekek. Az követően pedig malackát színeztünk.

Az állatok világnapja célja: Az állatok szeretetére nevelés mellett az állatokról való gondoskodás fontossága. A napi tevékenységünkben az állatok kapták a hangsúlyt, mind a mozgásban, játékban. Állatokról szóló mesét hallhattak a gyerekek, beszélgettünk kinek van otthon állatok, mi a nevük.

Az egészség hét keretében a gyerekek megismerkedtek az alapvető gyümölcsökkel, ismeretet szereztek azok fogyasztásának fontosságáról. Gyakoroltuk a helyes kézmosást. Verset, mondókát tanultunk az almáról, dióról. A répa című mese nagyon tetszett a gyermekeknek.

A közös mozgáshoz a zenét a Pom-Pom együttes szolgáltatta.

Ősz témakör keretében, megfigyeltük az időjárás változását, közvetlen tapasztalat útján sok ismeretet szereztek a természetben történő változásról. Az óvoda udvarát folyamatosan rendben tartottuk. A lehullott faleveleket összegereblyézték, kis talicskákkal elhordták.

Márton napra: Megismertettük a gyermekeket Szent-Márton püspök élettörténetével, megismerték az ezzel kapcsolatos hagyományokat. A szülőkkel közösen énekelgettünk, libazsíros kenyeret ettünk hagymával.