Tavasz a SÜNI csoportban

A tavaszi évszakban sok jeles napon és szervezett programban vettünk részt a gyermekekkel együtt. Sok élményben volt részük, új ismereteket szereztek. Nagyon motiváltak és aktívak voltak minden tevékenységben.

Március 15.

Beszélgettünk a gyermekekkel az ünnep jelentéséről, új ismereteket szereztek ez által a „haza” fogalmáról, új szavakkal ismerkedtek meg: kokárda, forradalom, harc…stb. Nemzeti színű „kokárda virágot” készítettünk, verset, mondókát, dalokat tanultunk. Katonás játékot játszottunk. Elsétáltunk a Faluház udvarán lévő emlékműhöz.  Elmondtuk a tanult verset, éneket, elhelyeztük a készített virágokat az emlékmű körül.

Víz világnapja

A gyerekek megismerték a víz, mint életforrás fontosságát, felhasználását a mindennapokban. Beszélgettünk a vizek védelméről, takarékosság fontosságáról, a víz szennyeződéséről, élőlényekről, és a vízi járművekről. Megfigyeltük földgömböt: kék szín- víz jelentése. Kísérletezés: vízbe olajat, mosóport, festéket tettünk, megfigyeltük, hogy mi történik a vízzel. Mesén keresztül megismerték a víz körforgását. Akváriumot készítettünk festés, színezés, vágás, ragasztás technikával.

Húsvét

Megismerték a gyermekek a Húsvét ünnepének történetét, a keresztút állomásait. Megismerkedtek a hagyományokkal: tojásfestés, tojáskeresés, locsolkodás. Csoki nyulat és húsvéti színezőt kaptak ajándékba.

Tavaszköszöntő

Több éve hagyomány óvodánkban a „Tavaszköszöntő” megszervezése. Ezen a délelőttön a környező óvodák gyermekeivel, óvónénikkel mondókákat, verseket mondtunk, énekelgettünk, körjátékokat játszottunk. Mindenki nagyon jól érezte magát.

Föld napja

Beszélgettünk a gyerekekkel a környezetvédelemről, a föld, mint bolygóról, szelektív hulladékgyűjtésről, a föld megvédéséről, szennyezéséről, veszélyeztetett állatokról, növényekről. Megnéztük a földgömböt. Mit tehetünk mi emberek – gyerekek a környezetünk megóvásáért?- Szépíthetjük udvarunkat, környezetünket: fa, virág, palántaültetéssel. Közös tevékenység: képek csoportosítása a földgömb kőré, mi az, ami szennyezi a földet, illetve ami nem. (mosolyog- sír a föld).

Anyák napja

Anyák napi ünnepélyünket a templomban tartottuk. A gyermekek versekkel, dalokkal, virággal és saját készítésű kis ajándékkal köszöntötték az anyukákat és a nagymamákat.

Óralátogatás az 1. osztályban

A szeptemberben iskolát kezdő gyermekekkel részt vettünk egy tanítási órát. Nagy élmény volt ez a gyermekek számára, nagyon aktívak voltak. tetszett nekik, hogy a tanító néni őket is bevonta a feladatok megoldásába.

Pünkösd-gyermeknap

A gyermeknapot a Pünkösdi ünneppel együtt tartottuk az évben. A hagyományokat követve királyt és királynőt választottunk. Az ünnephez kapcsolódó dalokat tanultunk, körjátékokat játszottunk a többi csoporttal együtt. Népi fajátékokkal ismerkedhettek meg a gyermekek, amelyek nagyon felkeltették érdeklődésüket. Az agyagozást minden gyermek kipróbálhatta, kis segítséggel ötletes dolgokat készítettek.

„Fut a suli”

Az iskola meghívására csatlakoztunk a rendezvényhez, amelyen a nagycsoportos gyermekek együtt versenyezhettek az iskolásokkal. A leggyorsabb gyermekek díjat is kaptak.

Gyermeknap az iskolában

Nagy örömünkre részt vehettünk az iskola gyermeknapján. Nagyon jól érezték magukat a gyermekek, szívesen vettek részt az ügyességi játékokban, nagyon aktívak voltak.

Ballagás- nagycsoportosok búcsúzása az óvodától

Az iskolába készülő gyermekek a délelőtt folyamán végig járták az óvoda épületét, elbúcsúztak a kis és középső csoportos társaiktól. Délután pedig színvonalas műsorral elbúcsúztak az óvónéniktől, dajkanéniktől és az óvoda minden dolgozójától.