Egészségnap a Micimackó csoportban

Az egészséges életmódra nevelésnél fontosnak tartjuk az alapvető higiéniai szabályok megismerését, ezért a helyes kézmosás technikájára nagy hangsúly fektetünk a mindennapok során. A gyermekekkel megbeszéltük, hogy ez miért is fontos!
Az egészséges életmód feltételeinek megismerése: helyes táplálkozás /vitaminok/, mozgás, tisztálkodás, levegőzés. Reggel zenére tornáztunk, az Alma együttes: Almamánia című dalára. Mozgásos játékként zöld, sárga, és piros műanyag labdák segítségével „almák” gyűjtése és válogatása volt a feladat színek szerint.
A hozott gyümölcsöket és zöldségeket a gyermekek többségében felismerték, megkóstolták. Beszéltünk arról, télen hogyan fogyaszthatjuk ezeket, befőttek, szörpök, birsalmasajt kóstolása által meg is ízlelhették. A mai mesénk címe: Az alma. A mese után felidéztük az almáról tanult verset és dalt, majd gyurmázásra invitáltuk a gyermekeket, ahol színek párosítása után diót és almát készíthettek. A gyermekek érdeklődését és aktivitását mindvégig sikerült fenntartani, sok új ismeretet szereztek a nap folyamán.